អាការភ្លេចភ្លាំងមិនសូវចាំបញ្ជាក់ នូវភាពខុសប្រក្រតីរបស់ខួរក្បាល ក្នុងការគិតនិងសម្រេចចិត្ត។ ភាពយឺតយាវឆាប់ភ្លេចនេះគឺជាសញ្ញាមួយបង្ហាញនូវការវិវឌ្ឍទៅរកជំងឺអាល់សៃមើរ៍ដែលនឹងធ្វើឱ្យអ្នកជំងឺបាត់បង់នូវសមត្ថភាពក្នុងការមើលថែខ្លួនឯងនិងមិនអាចរស់នៅតាមប្រក្រតីបានព្រោះខួរក្បាលមានបញ្ហាចោទ។

ដូចនេះចូរយើងតោងរកចំណីអាហារណាដែលអាចជំនួយខួរក្បាល និងជួយព្យាបាលជំងឺភ្លេចភ្លាំងបានដូចជា គ្រំអយស្ទើរ៍ស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់ស្រស់ត្រប់និងផ្លែប៉ោម។នៅក្នុងគ្រំអយស្ទើរ៍មានសារជាតិស័ង្កសីដែលជួយបំប៉នខួរក្បាលបានយ៉ាងល្អ។ចំណែកឯស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់ស្រស់វិញមានការស្រាវជ្រាវរកឃើញថាមានសារធាតុប្រភេទត្រៃធើរ៍ភិនអយដ៍ច្រើនដែលអាចជួយកែកុនប្រព័ន្ធការងាររបស់ខួរក្បាលនិងរំលឹកភាពចងចាំរបស់មនុស្សយើងឱ្យបានល្អឡើងវិញ។ក្រៅពីនេះមានផ្លែត្រប់ជាពិសេសត្រប់វែង(ពណ៍ស្វាយ) មានវិតាមីនB1 ច្រើនណាស់ដែលវាអាចជម្រុញដំណើរការរបស់ខួរក្បាលជួយឱ្យមានការចងចាំខ្ពស់ និងកាត់បន្ថយភាពល្វើយនឿយហត់របស់ខួរក្បាល។ការផឹកទឹកផ្លែប៉ោម២ទៅ៣ផ្លែក៏ជួយជម្រុញការចងចាំបន្ថែមបញ្ហាស្មារតីនិងមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការរៀនសូត្រហើយថែមទាំងអាចជួយពន្យារភាពកម្សោយរបស់ខួរក្បាលដែលបណ្តាលមកពីមានអាយុច្រើននិងកាត់បន្ថយអត្រានៃការកើតជំងឺអាល់សៃមើរ៍ទៀតផង៕
សូមជួយផ្តល់មតិ និងចែករំលែក