Play Now

អង្ករ​ដំណើប​ខ្មៅ​ជា​អាហារ​ប្រឆាំង​នឹង​ជម្ងឺ​មហា​រីក

អង្ករ​​ដំណើប​​ខ្មៅជា​អាហារ​ទទួល​​បាន​​ការ​​និយ​ម​ចូល​ចិត្ត​​យ៉ាង​ខ្លាំង​​នៅ​​ទ្វីប​អាស៊ី​​ ហើយ​ឥឡូវ​នេះ​​វា​​ជា​​កំពូល​​​​​នៅ​​​ទ្វីប​​​អឺរ៉ុបពួក​​អ្នក​​វិទ្យាសា​ស្ត្រ​អាមេរិក​​ បាន​ឱ្យ​​ដឹងថា អាហារ​ធញ្ញ​​​ជាតិ​​នេះ​​​មាន​​​បរិមាណ​​​ស្ករ​​ទាប​ ប៉ុន្តែ​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារជាតិ​​សរសៃ​​ដ៏​​មាន​​ប្រយោជន៍​​សម្រាប់​​សុខ​ភាព ​និង​​មាន​​សារ​ជាតិ​​រំញោច​​ដែល​​អាច​​ជួយ​​ប្រឆាំង​​តប​​ នឹង​​ជម្ងឺ​​បេះដូ​ង និង​​មហា​រីក​​។


​​អ្នក​​វិទ្យា​សាស្ត្រ​​នៅ​​មហាវិ​ទ្យាល័យ​​ រដ្ឋ​​ល្វី​ស្យាណា បាន​វិភាគ​​គំរូ​​អង្កាម​​របស់​​ដំណើប​​ខ្មៅ​​ដាំ​​នៅ​​ភាគ​​ខាង​ត្បូង​​ប្រទេស​​អាមេរិក។ ពួក​គេ​​រក​ឃើញ​​ការ​​កើន​ឡើង​របស់​​សារ​ជាតិ​​ប្រឆាំង​​អុក​ស៊ីដ​រេដុក​ម្ម anthocyanin ។ សារ​ជាតិ​​ប្រឆាំង​​អុ​កស៊ីដ​រេដុកម្ម​នេះ​​គឺ ជា​​មូល​ហេតុ​​បង្កើត​​ពណ៌ត្នោ​តខ្មៅ​​ របស់​​បន្លែ​​ផ្លែឈើ​​ច្រើន​​ប្រភេទ។ វា​​ក៏​​បង្កើត​​ពណ៌​​ក្រមៅ​​ឱ្យ​អង្ករ​ដំណើប​ខ្មៅ។ ការ​ស្រាវជ្រាវ​បង្ហាញថា សារជាតិ​ប្រឆាំង​អុក​ស៊ីដ​រេ​ដុ​កម្ម​​បង្កើត​​ពណ៌​​ក្រមៅ​​នេះ​​នឹង បោស សម្អាត​​ពពួក​​ម៉ូ​លេគុល​ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់ និង​ជួយ​​​ការ​​ពារ​​​សរសៃ​​​ឈាម​​ ព្រម​ទាំង​​ទប់​ស្កាត់​របួស AND ដែល​​អាច​នាំ​ដល់​ជម្ងឺ​មហារីក ។ មុន​នេះ​​រាប់​​សតវត្សរ៍ អង្ករ​​ដំណើប​​ខ្មៅ​​ត្រូវ​បាន​ចាត់ទុក​ជា​អាហារ​ខ្ពង់ខ្ពស់​ដែល​មាន​តែ​​ស្ដេច​​ ប៉ុណ្ណោះ​​ទើប​​បាន​​បរិភោគ។ បច្ចុប្បន្ន​​នេះ​​អង្ក​រ​ដំណើប​​ខ្មៅ​​ជា​​ប្រភព​​អាហារ​សំខាន់​​ក្នុង​​ពិធី​ស្រស់ស្រូ​ប​របស់​​ប្រជាជន​​ទ្វីបអាស៊ី​ក្នុង​ម្ហូប​មី Sushi និង​បង្អែម​លាង​មាត់​។ អង្ករ​ដំណើបខ្មៅ​សម្បូរ​វីតាមីន​ជាង​អង្ករ​ស ព្រោះ​​វា​មាន​បរិមាណ​វីតាមីន E និង​ពពួក​សារ​ជាតិ​​ប្រឆាំង​​អុក​ស៊ីដ​រេដុក​ម្ម​​ខ្ពស់​​ជាង។ ពួក​​អ្នក​​វិទ្យា​សាស្ត្រ​​ក៏​​ទូន្មាន​​គួ​រ​ប្រើ​ប្រាស់​អង្ក​រ​ដំណើប​​ខ្មៅ​ ធ្វើជា​សារជាតិ​បង្កើត​ពណ៌​អាហារ ដោយ​វា​មាន​លក្ខណៈ​ធម្មជាតិ​ផង និង​ល្អ​ចំពោះ​សុខភាព​ផង ៕

សូមជួយផ្តល់មតិ និងចែករំលែក

Play Now