Play Now

​បរិភោគ​ផ្លែឈើ​ដើម្បី​ការពារ​រោគ​ដាច់​សរសៃឈាម​

រោគ​បែក​សរសៃឈាម​ក្នុង​ខួរក្បាល (Hermirhagic Stroke) ជា​មូលហេតុ​នាំ​ឲ្យ​កើត​អា​ការៈពិការ​ខ្លួនប្រាណ ឬ​ដៃជើង​។ យើង​អាច​ការពារ​រោគ​ទាំងនេះ បាន​ដោយ​គ្រាន់តែ​បរិភោគ​ផ្លែឈើ​ជាប់​ជាប្រចាំ​។​
​តាម​ការស្រាវជ្រាវ​ដែល​បានធ្វើ​ការបោះ​ពុ​ម្ភ​ផ្សាយ​ក្នុង​ទិ​នា​នុ​វប្ប​ត្តិ នៃ​សមាគម​ពេទ្យ​រោគ​បេះដូង​សហរដ្ឋអាមេរិក បាន​រកឃើញថា ការបរិភោគ​ផ្លែឈើ និង​អាហារ​ដែលមាន​សារជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ជាប្រចាំ អាចជួយ​កាត់បន្ថយ​អាកា​រៈ​ប្រឈម​ជាមួយ​ការកើត​អាការៈរោគ​សរសៃឈាម​បែក ក្នុង​ខួរក្បាល​ដល់​ទៅ ៣៨ ភាគរយ​។ ក្រៅពីនេះ សារជាតិ​ផ្លែឈើ នៅ​ជួយ​ឲ្យ​សុខភាព​រឹងមាំ​ប្រកបទៅដោយ​ថាមពល​រឹងមាំ​ទៀតផង​។​
​ទោះបីយ៉ាងណា​ក៏ដោយ ក្រុមគ្រូពេទ្យ​បានធ្វើការ​ដាស់តឿន​ថា អ្នក​កើតរោគ​ក្រលៀន និង​រោគ​បេះដូង គប្បី​ប្រយ័ត្ន​ការបរិភោគ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ខ្ពស់ ព្រោះថា​អាហារ​ទាំងនេះ អាចធ្វើ​ឲ្យ​បេះដូង​លោត​លឿន​ខុសពី​ប្រក្រតី ដែល​ងាយ​ប្រឈម​នឹង​រោគ​កើត​អាកា​រៈបេះ​ដូង​៕

សូមជួយផ្តល់មតិ និងចែករំលែក

Play Now