Play Now

ម្រះព្រៅគឺជាឱសថ សម្រាប់សុខភាព

ម្រះ​ព្រៅ​​​ជា​រុក្ខ​ជាតិ​​ក្នុ​ង​ស្រុក​​មួយ​ប្រភេទ​មាន​​ដើម​តូច​បែកមែក​តូចៗ​ជាច្រើន​គ្រប​ដណ្តប់​​ទៅ​ដោយ​ស្លឹក​លាស់ចេញ​ដេញ​ពីគ្នា​មួយៗ។ ស្លឹក ​របស់វាមាន​រាងពងក្រពើ មាន​ស្នាម​ជ្រួញៗ​នៅតាម​ជាយ​ស្លឹក​តិចៗ​ព្រមទាំង​មានក្លិន​ក្រអូប​ប្រហើរ។ ផ្កា​របស់​វា​មាន​​លក្ខណៈ​​ជា​កញ្ចុំ រាង​ទ្រវែង​និង​មាន​ស្រទាប់​ញឹក​​ស្អេក​​ ជាប់គ្នា​តាំងពី​អស់ផ្កា​រហូត​ដល់​ផ្កា។ ម្រះ​ព្រៅ​​ដុះលូតលាស់​ល្អ​នៅ​ក្នុង​តំបន់​ដែល​​មាន​​អាកាស​ធាតុ​​ក្តៅ​​លើ​​ផ្ទៃ​​ដី ​ស្ទើរ​​តែ​គ្រប់​​ប្រភេទ​ ហើយ​អាច​បំបែក​ពូជ​បានតាម​រយៈ​គ្រាប់​និង​​ផ្សាំ​មែក។

បច្ចុប្បន្ន​គេ​សង្កេត​ឃើញ​ពូជ២ប្រភេទ ​គឺពូជ​ម្រះព្រៅ​ស និង​ម្រះព្រៅ​ក្រហម។ មនុស្ស​​សម័យ​បុរាណ​​​និយម​​យក​​ម្រះ​​ព្រៅ​​ធ្វើ​​ជាឱសថ​ឃាត់ឈាម​ព្រម​ទាំង​ ដាំទឹកស្ងោរវា​ធ្វើ​ជាឱសថ​បុរាណ​​ព្យាបាល​អាការ​ចុក​សៀត​និង​បណ្តេញ​ខ្យល់​ ក្នុង​ពោះ។ បច្ចុប្បន្ន​នេះ​អ្នកដែល​នៅមាន​ការជឿជាក់លើ​ឱសថ​បុរាណ​គេបាន​ប្រើប្រាស់​ វាព្យាបាល​អាការ​ផ្តាសាយ ឈឺ​ក្បាល​ ព្រមទាំង​អាការដទៃៗទៀត ដូចជា ក្រពះអាហារ អាការរលាក រោគបេះដូង និង​សរសៃឈាម។ លើសពីនេះទៀត គេមាន​ការជឿធជាក់ថា ម្រះព្រៅជារុក្ខជាតិ​ដែល​ជួយ​​ឱ្យ​​អាយុវែង​ជួយសម្រួល​ប្រព័ន្ធ​ការពាររោគ និង​បណ្តេញជាតិពុល​ផ្សេងៗ​ ព្រម​ទាំង​​​ជួយ​​បំប៉ន​ធាតុ​ភ្លើង​​បាន​ទៀត​ផង។ ចំណែក​ម្ហូបអាហារ​​វិញ ម្រះព្រៅ​ក៏បំពេញ​តួ​នា​ទី​​​យ៉ាង​សំខាន់​ជាគ្រឿង​ទេស​ដែលមិនអាច​ខ្វះខាតបាន​ សម្រាប់​ម្ហូបដូចជា​ម្ហូបឆាក្តៅ​និង​ឆាគ្រឿង​ជាដើម៕

សូមជួយផ្តល់មតិ និងចែករំលែក

Play Now