ប្រសិនជាអស់លោកអ្នក ចង់ចៀសវាងការឡើងទម្ងន់ វាជាពេលដែលលោកអ្នក គួរតែចាប់ផ្តើមជាមួយស្រាក្រហមហើយ។ អ្នកជំនាញអាមេរិកបានរកឃើញ ថាសមាសធាតុមួយប្រភេទនៅក្នុងស្រាក្រហម ដែលមានឈ្មោះថាpiceatannol អាចជួយគ្រប់គ្រងការឡើងទម្ងន់បាន។
ក្រុមអ្នកជំនាញបានឱ្យដឹងថាសារធាតុ នេះអាចជួយពន្យារការចាប់កំណើត របស់កោសិកាខ្លាញ់ថ្មីៗ និងទប់ស្កាត់កោសិកាទាំងនេះមិនឱ្យលូតលាស់បាន។បន្ថែមពីលើនេះទៀតសារធាតុនេះក៏អាចជួយការពាររាងកាយពីជំងឺបេះដូងនិងមហារីកបានផងដែរ។អ្នកដឹកនាំការស្រាវជ្រាវ វេជ្ជបណ្ឌិត DrKee-Hong Kimបានបញ្ជាក់ថានៅក្នុងពេលវត្តមាននៃសារធាតុpiceatannolអ្នកអាចមើលឃើញនូវការពន្យារឬការហាមឃាត់ទាំងស្រុងលើកោសិកាខ្លាញ់ថ្មី។ Piceatannolបានកែប្រែពេលវេលានៃ Gene expression gene functions(មុខងារសែន)និង insulin action(សកម្មភាពអាំងស៊ុយលីន)អំឡុងពេលដែលadipogenesis(កោសិកាខ្លាញ់ថ្មីក្លាយទៅជាកោសិកាខ្លាញពេញវ័យ)។លោកវេជ្ជបណ្ឌិតបានបន្ថែមទៀតថាឥឡូវនេះយើងកំពុងតែធ្វើតេស្តនូវការរកឃើញរបស់យើងដោយប្រើប្រាស់ភាពធាត់លើសទម្ងន់យកគំរូតាមសត្វដើម្បីឱ្យដឹងថាតើវាមានប្រសិទ្ធភាពដូចគ្នាដែរឬយ៉ាងណា។យើងចាំបាច់ត្រូវតែធ្វើការងារបន្តទៀតដើម្បីកែលំអរភាពអាចរលាយបានរបស់សារធាតុPiceatannol បង្កើតបាននូវប្រសិទ្ធភាពជីវសាស្ត្រមួយ៕